Is jouw website al mobiel vriendelijk?

Sinds 21 april geeft Google mobiel vriendelijke websites voorrang in de zoekresultaten. Dat betekent dus ook dat websites die niet goed werken op mobiel een lagere positie in de zoekresultaten krijgen als mensen met een mobiel apparaat zoeken. Concreet betekent dit dat je bezoekers zal gaan verliezen als je website niet op orde is.

In een eerdere blog schreef ik al over de eisen waar een mobiel vriendelijke website aan moet voldoen, waar je rekening mee moet houden en dat dit in de toekomst wel eens een belangrijke SEO-factor zou kunnen worden.  Dat laatste is nu dus inderdaad het geval…

Aan de slag! Maak je site mobiel vriendelijk.

Google heeft een aantal tools waarmee je kunt testen of jouw website mobiel vriendelijk is en geeft je ook tips om gericht aanpassingen te doen.

Waar moet je op letten:

Wil of doe je de aanpassingen aan je website liever niet zelf? Mucho Mucho kan je altijd helpen om je bestaande website om te zetten in een responsive website (die op alle apparaten, inclusief mobiel goed weergegeven wordt). Is jouw website helemaal in orde? Top, gefeliciteerd!

Wil je meer en vaker dit soort berichten lezen? Scrol even naar beneden en abonneer je op onze nieuwsbrief!