Content Marketing

Content is King, Queen en Queer. Overdreven? Eigenlijk niet, want wat is je website zonder relevante content? Jouw website staat of valt bij goede relevante content. Het bepaalt niet alleen de vindbaarheid van jouw website, maar ook of bezoekers jouw klanten worden.

Content marketing is meer dan tekst alleen

Door je doelgroep op het juiste tijdstip met de juiste informatie te benaderen kun je ze aanzetten tot actie. Dat is de kunst van content marketing. Waar de één behoefte heeft aan gedetailleerde informatie, is de ander meer op zoek naar een korte video met de headlines, en de volgende weer naar recensies of gebruikerservaringen.

Content is zoveel meer dan een extra pagina of een blog op je website. Content is ook alle social media uitingen, Instagram/SnapChat stories, een YouTube-kanaal, aanwezig zijn op online community’s, doeltreffende blogs of vlogs: het hangt allemaal af wie jouw doelgroep is en waar deze zich bevindt. Want daar ben jij ook, en zo weet jij ze te bereiken.

Kwalitatieve content

Alle goede content draagt bij aan de vindbaarheid van je website. Wil je een betere positie in Google? Wil je goed gevonden op belangrijke zoekwoorden? Dan is goede content een startpunt. Content waar de gebruiker iets aan heeft. Waarom? Omdat zoekmachines zoals Google steeds meer waarde hechten aan kwalitatieve content en aan de ervaringen van de bezoekers op je website. Je schrijft en publiceert tenslotte voor je doelgroep, niet voor Google.

Wil je ook goed van start met content marketing? Wij kunnen je helpen met een plan, een strategie én de uitvoering ervan. Wil je liever de touwtjes zelf in handen houden maar wel even weten hoe je dat het beste kunt doen? Tijdens onze kennissessies leren we jou en/of jouw medewerkers om  zelf op professionele en effectieve wijze een goed contentplan op te zetten én uit te voeren.